Fiind o Mare Tipic interioara, Marea Neagra depinde in Mare masura de propriul Bazin de acumulare a APEI prin care curge o multime de fluviiprintre soins Fluvii precumDunarea, Niprul, Nistrul, Don, Ciorohi, cizil-Irmak si altele. Majoritatea covarsitoare a pasarilor Care zboara deasupra Marii Negre se Tin mai aproape de tarmurile de Vest si de est. Preferdiapazon preferinta unei specii pentru un Optim al unui anumit facteur Ecologic. Deplasarile de saison réglementer ALE unui Mare numar de PASARI are o importanta Ecologica deosebita pentru Marea Neagra, indeosebi pentru terenurile EI mlastinoase. Din aceasta categorie fac parte majoritatea locuitorilor Marilor si Apelor dulci. Lantul trofic randuri de specii de organisme care sunt légat de unul de celalalt prin relatii Alimentare, CEEA CE creeaza o anumita succesiune in transmiterea substantelor si energiei. Pe masura imbunatatirii conditiilor de viata in Marea Neagra si PE Platforma continentala Nord-vestica se observations renasterea CFZ, iar reprezentantii faunei filoforei cu pigmentatia Lor specifica, au inceput tot mai mult sa se remarce prin desisul plantelor acvatice edificatoare. Rolul lor este să transforme Materia anorganică în Materie organică. Aceste plante acvatice s-au folosit pentru obtinerea Industriala a agaroidului o pretioasa substanta gelificatoare. In Marea Neagra, din aceasta categorie, de exemplu fac parte crabul de Piatra si de Marmura, carasul de Mare, cleanul.

Majoritatea dintre ele sunt colorate in nuante de Rosu si bordo, CEEA CE usureaza mascarea EI intre plantele acvatice mature. Aceste animale rosii (viermi, polichete, creveti, crabi si alte nevertéréate, guvizi, Caini de Mare, mihaltul de Mare si alti Pesti, au primit denumirea Generala de Fauna Phillophorei. Pesti migratori pestii Care, pentru a se InMulti migreaza DIN Mare in Rau, mai rar DIN Rau in Mare. Edificator (espèce Dominanta) espèce Care Joaca un anumit ROL dans crearea si alcatuirea structurii biocenezei. Unii dintre acesti instalati, de exemplu Mnemiopsis si Rapana Care Traieste si se inmulteste in Marea Neagra au inceput sa pricinuiasca mari Daune faunei locale provocand probleme ecologice si Economice. In plus, unele organisme sunt capabile sa suporte variatii insemnate ALE salinitatii APEI (eurihalinele), iar altele (stenohalinele) prefera APA de o anumita salinitate. Pelagial grosimea APEI, locul de viata al planctonului si nectonului. In pélagiques sau in adancimea APEI traiesc organismele planctonului, neustonului si nectonului. Organismele eurihaline organisme capabile sa traiasca la diapazoane Largos de salinitate a APEI (Pesti migratori, multe animale nevertéréate si Alge).

Suprafata acestei platforme continentale este de aproape 60. De exemplu, actiniile, molustele bivalve, Balanus, crustaceele planctonice.